Villa  Bariolée        
Chambres d'Hôtes

 De Omgeving

     

 

 

Vanuit Lison zijn de D-Day stranden en oorlogsmusea makkelijk te bereiken. U kunt kiezen om de Route de Liberté te volgen en zo langs de kust verschillende gedenkwaardige plaatsen aan te doen, zoals bijvoorbeeld het nieuwe museum van Utah beach, Point du Hoc of de Amerikaanse begraafplaats. Daarnaast zijn er ook vele musea die gespecialiseerd zijn op een bepaald thema en is er een nieuw museum bij Omaha beach wat inspeeld op beeld en beleving door met erg mooi nagemaakte poppen situaties uit de oorlog na te bootsen.

Villa Bariolée ligt precies tussen Utah- en Omaha beach, beiden zijn ongeveer 20 minuten rijden. We hebben allerlei informatie zoals folders en kaarten. Steden als Bayeux, Caen, Carentan, St Lo en Cherbourg zijn prima te bereiken.


Zaterdag Markt St Lo

Bekende streek producten zijn cider, calvados, caramels en natuurlijk camembert. In Isigny sur Mer is in de zomer heerlijk vers ijs te krijgen, vers van de bekende fabriek Isigny st Mer, waar ze de melk ook tot kaas en boter verwerken.

Iets verderop is een kleinschalige maar leuke caramelfabriek, waar ze ook rondleidingen geven. 

Verder zijn er langs de kustweg verschillende plaatsen waar je cider en calvados kunt proeven en een flesje aan kan schaffen indien gewenst.  

Le Mont Saint Michel

Vele gasten brengen ook een bezoek aan de Mont st Michel vanuit Lison, wat ook een bijzondere bezienswaardigheid is, die ook staat op de lijst van wereld erfgoed van de UNESCO. Ook de kanaaleilanden Guernsey en Jersey zijn goed bereikbaar vanuit Lison.

Andere aanraders:
Kastelen, parken, boottochtjes, vissen bij de forellenkwekerij, brocantes, Festyland voor de kinderen en een bijzondere golfbaan aan zee bij Bayeux en nog vele andere bezienswaardigheden.

Ook paardrijden door het platteland of langs de zee behoren tot de mogelijkheden

Normandië is de streek die inspireert tot rust en onthaasten